Telecí závitky na pivu
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 60 g Sýr Eidam cihla 30%
- 60 g Žampiony - sterilované
- 60 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Telecí kýta
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Kapie sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 352.3 mg
- Draslík 833.2 mg
- Vláknina 2347.2 mg
- Vitamín A 2347.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z telecí kýty nakrájíme plátky, naklepe je, osolíme, naplníme nádivkou, sepneme jehlou a obalíme v mouce, vejci a strouhance.
-
2
Závitky smažíme v oleji.
-
3
Náplň připravíme smícháním rozšlehaného vejce a piva, přidáme nakrájený rohlík, kapie, strouhaný sýr, pokrájené žampiony, sůl a pepř. Směs dobře promícháme.