Divoká kachna s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kachna divoká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1028 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 586.5 mg
  • Vláknina 4522.5 mg
  • Vitamín A 4522.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, vykuchanou a omytou divokou kachnu povaříme v osolené vodě asi 30 minut. Vyjmeme a po vychladnutí osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme kmínem, majoránkou a protkneme slaninou.

  • 2

    Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka.

  • 3

    Měkkou kachnu naporcujeme a upravíme na mísu.

  • 4

    Na oleji zpěníme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme očištěné, nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou šunku a přilijeme víno a brandy. Omáčku chvíli podusíme.

  • 5

    Kachnu podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu