Kuře s mrkví na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1250 g Mrkev kořen
  • 2500 g Kuře
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1180 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 552 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 324.5 mg
  • Draslík 887 mg
  • Vláknina 14914.7 mg
  • Vitamín A 14914.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Majoránku rozdělíme dovnitř kuřat. Stehýnka svážeme nití k sobě.

  • 2

    V pekáči rozpálíme máslo a kuřata na něj vložíme prsíčky dolů. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 75 minut.

  • 3

    Po 20 minutách kuřata obrátíme, obložíme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví a oloupanou, na kostky nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem a pečeme dál.

  • 4

    Asi 15 minut před dopečením zeleninu v pekáči promícháme a vše posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.

  • 5

    Kuřata upravíme na mísu a obložíme zeleninou.

Komentáře k receptu