Žebírka v pivní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1.5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1101 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 812.3 mg
  • Vláknina 573.5 mg
  • Vitamín A 573.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, žebírka naporcujeme, tvrdý chleba nastrouháme.

  • 2

    V oleji rozmícháme prolisovaný česnek s paprikou, solí a pepřem a potřeme jím žebírka. Vložíme do kastrolu a necháme alespoň jeden den marinovat. Poté žebírka orestujeme s cibulí, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Udušená žebírka přeložíme na mísu, do šťávy vmícháme nastrouhaný chleba a provaříme. Přidáme žebírka a necháme je chvíli prohřát.

Komentáře k receptu