Žebírka v pivní omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1101 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 87 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 812.3 mg
- Vláknina 573.5 mg
- Vitamín A 573.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, žebírka naporcujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
-
2
V oleji rozmícháme prolisovaný česnek s paprikou, solí a pepřem a potřeme jím žebírka. Vložíme do kastrolu a necháme alespoň jeden den marinovat. Poté žebírka orestujeme s cibulí, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Udušená žebírka přeložíme na mísu, do šťávy vmícháme nastrouhaný chleba a provaříme. Přidáme žebírka a necháme je chvíli prohřát.