Žebírka v medu
Suroviny
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 5 kg Vepřová žebra
- 6 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1229 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 99 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 993 mg
- Vláknina 280.4 mg
- Vitamín A 280.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.
-
2
Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.
-
3
Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.