Žebírka v medu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 kg Vepřová žebra
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1229 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 993 mg
  • Vláknina 280.4 mg
  • Vitamín A 280.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.

  • 2

    Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.

  • 3

    Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.

Komentáře k receptu