Vařená kolena pečená v pivu

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové koleno
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1678 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 564 mg
  • Vláknina 22369.7 mg
  • Vitamín A 22369.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kolena s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a celým česnekem vaříme v tlakovém hrnci, až je maso poloměkké. Poté maso vyjmeme a potřeme medem, který jsme rozmíchali s prolisovaným česnekem a drceným kmínem.

  • 2

    Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka.

  • 3

    Poloměkká kolena vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až mají křupavou kůrku.

Komentáře k receptu