Vepřové řízky v kořeněném těstíčku z chleba a piva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 223.2 mg
  • Draslík 564.2 mg
  • Vláknina 411.5 mg
  • Vitamín A 411.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku. Řízky smažíme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Těstíčko připravíme ze staršího chleba bez kůrky, který nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a rozšlehanými vejci. Do směsi vmícháme česnek utřený se solí, majoránku a kmín.

Komentáře k receptu