Vepřové řízky v pivním těstíčku s tvarůžky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme na oleji. Řízky smažíme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Těstíčko připravíme smícháním nastrouhaných olomouckých tvarůžků (hodně zchlazených), piva a mouky. Mouky přidáme jen tolik, abychom utvořili ne příliš řídké těstíčko.

Komentáře k receptu