Pikantní sýrová roláda
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 g Sýr Lučina - termizovaný
- 60 g Sýr smetanový tavený 45%
- 100 g Šunkový salám
- 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 polévková lžíce Paprika sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 14 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 4.6 mg
- Vláknina 224.4 mg
- Vitamín A 224.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lučinu utřeme s taveným sýrem a změklým máslem. Přidáme hořčici, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
-
2
Eidam vložíme do mikrotenového sáčku a povaříme ve vroucí vodě, až se roztaví. Sýr vyjmeme, na pracovní desce rozválíme na plát silný 2 mm. Rozetřeme na něj tenkou vrstvu připravené pomazánky, přikryjeme kolečky salámu a potřeme zbylou pomazánkou. Posypeme hráškem, nakrájenými paprikami a pevně stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v chladničce.
-
3
Sýrovou roládu podáváme nakrájenou na plátky silné 1 cm.