Plněné kotlety dušené na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 120 g Játra drůbeží
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 8 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 477.9 mg
  • Vláknina 1197 mg
  • Vitamín A 1197 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V silnějších kotletách uděláme kapsu.

  • 2

    Náplň připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme nadrobno, rozškvaříme, vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, poté osolíme a opepříme.

  • 3

    Do každé kapsy v kotletě vložíme díl náplně, kapsu uzavřeme jehlou, osolíme a z obou stran obalíme v mouce.

  • 4

    Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle s olejem, naskládáme na ni kotlety, orestujeme z obou stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 5

    Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, do šťávy zašleháme strouhanku a chvíli provaříme.

  • 6

    Do omáčky vrátíme kotlety, prohřejeme, zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu