Rolovaná plec pečená na pivu
Suroviny
- 200 g Salám Gothajský
- 800 g Vepřová plec
- 250 g Tvarůžky olomoucké malé
- 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 70 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 270.7 mg
- Draslík 658.2 mg
- Vláknina 883.1 mg
- Vitamín A 883.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra.
-
2
Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá.
-
3
Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova.