Vepřová plec pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 43 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 143.5 mg
- Draslík 595.4 mg
- Vláknina 206.2 mg
- Vitamín A 206.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, posypeme kmínem, v pekáči na oleji orestujeme ze všech stran. Poté podlijeme polovinou piva a vodou, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Občas maso obrátíme a pravidelně poléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vodu.
-
2
Zhruba po půl hodině maso odklopíme a pečeme dál za občasného přelévání výpekem. Když je maso měkké, přeložíme ho na talíř a držíme na teple. Šťávu v pekáči zredukujeme, zaprášíme moukou, orestujeme, vmícháme zbytek piva a alespoň deset minut povaříme. Maso naporcujeme a servírujeme s omáčkou.