Vepřové plecko na chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 54 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 783.8 mg
- Vláknina 2311.1 mg
- Vitamín A 2311.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oleje, chilli koření, soli a pepře připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme najemno.
-
2
Maso nakrájíme na tenčí plátky, vložíme do marinády a pod fólií alespoň tři hodiny marinujeme, občas maso obrátíme.
-
3
Maso prudce orestujeme na marinádě, přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vsypeme mouku, dobře rozmícháme, zarestujeme a přelijeme pivem. Pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas maso otočíme a omáčku promícháme.