Guláš ze zvěřiny s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 60 g Slanina vepřová
  • 250 g Dančí maso
  • 250 g Jelení maso
  • 250 g Srnčí maso
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Houby sušené
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 202.6 mg
  • Draslík 1582.1 mg
  • Vláknina 8948.7 mg
  • Vitamín A 8948.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.

  • 2

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.

  • 3

    Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.

  • 4

    Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.

Komentáře k receptu