Guláš ze zvěřiny s houbami
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 60 g Slanina vepřová
- 250 g Dančí maso
- 250 g Jelení maso
- 250 g Srnčí maso
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Houby sušené
- 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 20 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 202.6 mg
- Draslík 1582.1 mg
- Vláknina 8948.7 mg
- Vitamín A 8948.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem si v hrnku namočíme rozlámané sušené houby.
-
2
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostky, petržel oloupeme.
-
3
Na oleji rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, přidáme houby i s vodou, petržel, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme.
-
4
Když je maso poloměkké, vmícháme rajčata, sůl a dál dusíme. Do hotového guláše zašleháme smetanu a necháme prohřát.