Ostrá masová směs na topinky
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks Cibule
- 2 ks Kapie
- 2 ks Feferony
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 636.9 mg
- Vláknina 4162.6 mg
- Vitamín A 4162.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso z kýty nebo "falešné" svíčkové omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek nasekáme nadrobno. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Nakládané kapie pokrájíme na nudličky.
-
2
V míse maso promícháme se solí, pepřem a maizenou. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme dozlatova 2-3 minuty. Pak přimícháme cibuli, feferonky, chilli, 1,5 lžíce ostrého kečupu a nakonec kapii. To vše restujeme jen 1-2 minuty.
-
3
Pikantní směs použijeme teplou i studenou.