Kořeněný srnčí guláš na pivu
Suroviny
- 700 g Srnčí maso
- 100 g Slanina vepřová
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Nové koření celé
- 5 ks Jalovec
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 23 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 139.3 mg
- Draslík 1124.9 mg
- Vláknina 4760.5 mg
- Vitamín A 4760.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme, maso nakrájíme na kostky.
-
2
Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli. Přidáme maso, orestujeme, vsypeme koření, mouku a zarestujeme. Poté přidáme česnek, rajčata, zalijeme pivem, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr guláš osolíme, promícháme a podáváme.