Kořeněný srnčí guláš na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Srnčí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Jalovec
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 139.3 mg
  • Draslík 1124.9 mg
  • Vláknina 4760.5 mg
  • Vitamín A 4760.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme, maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli. Přidáme maso, orestujeme, vsypeme koření, mouku a zarestujeme. Poté přidáme česnek, rajčata, zalijeme pivem, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Na závěr guláš osolíme, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu