Bramborové špízy se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 33 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 350.6 mg
- Vláknina 11344.2 mg
- Vitamín A 11344.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a neoloupané nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky a posypeme mletou paprikou. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a mírně posypeme kmínem. Vše střídavě napichujeme na jehly, začneme a končíme vždy bramborami. Špízy potřeme rozpuštěným máslem, zabalíme do alobalu a položíme na rošt v silně vyhřáté troubě. Pečeme asi 15 minut.