Kančí guláš na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kančí plec
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 5 polévková lžíce Kompot jeřabinový
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 179.5 mg
  • Vláknina 3158.5 mg
  • Vitamín A 3158.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, česnek, zarestujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Vsypeme nastrouhaný chleba, osolíme zbylou solí a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme kompotované jeřabiny, necháme prohřát a servírujeme.

Komentáře k receptu