Kančí guláš na pivu
Suroviny
- 3 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Kančí plec
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 5 polévková lžíce Kompot jeřabinový
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 17 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 179.5 mg
- Vláknina 3158.5 mg
- Vitamín A 3158.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli, tvrdý chleba nastrouháme, jeřabiny kompotované scedíme a necháme okapat.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme koření, česnek, zarestujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Vsypeme nastrouhaný chleba, osolíme zbylou solí a dusíme doměkka. Na závěr vmícháme kompotované jeřabiny, necháme prohřát a servírujeme.