Moravský guláš s pivem
Suroviny
- 700 g Hovězí kližka
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 2 ks Klobása ostravská
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 40 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 332.8 mg
- Vláknina 9390.3 mg
- Vitamín A 9390.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek utřeme se špetkou soli. Rajče spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a rajče nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, klobásy podélně rozkrojíme.
-
2
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso, česnek a restujeme. Poté přisypeme mletou papriku, zbylou sůl, podlijeme vodou a dusíme.
-
3
Když je maso téměř měkké, přimícháme rajče, papriku, strouhanku, vlijeme pivo, promícháme a dovaříme.
-
4
V mezičase na suché pánvi opečeme klobásy. Do každého talíře vložíme na guláš polovinu nožičky klobásy a ihned podáváme.