Ostrý hovězí guláš s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Hovězí kližka
  • 600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.2 mg
  • Vláknina 5765.5 mg
  • Vitamín A 5765.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, feferonku zbavíme semen a překrojíme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.

  • 3

    Poté přisypeme papriku a kmín, přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, zahustíme ho strouhanými syrovými bramborami.

  • 5

    Přidáme feferonku, přilijeme zbylé pivo a za občasného míchání dovaříme.

Komentáře k receptu