Ostrý hovězí guláš s pivem
Suroviny
- 700 g Hovězí kližka
- 600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.2 mg
- Vláknina 5765.5 mg
- Vitamín A 5765.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, maso na kostky, feferonku zbavíme semen a překrojíme.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
-
3
Poté přisypeme papriku a kmín, přidáme rajčatový protlak, promícháme, zalijeme polovinou piva a pod poklicí dusíme.
-
4
Když je maso téměř měkké, zahustíme ho strouhanými syrovými bramborami.
-
5
Přidáme feferonku, přilijeme zbylé pivo a za občasného míchání dovaříme.