Kořeněný guláš s pivem a bagetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Bageta
  • 1 kg Hovězí kližka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 466.9 mg
  • Vláknina 17849 mg
  • Vitamín A 17849 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nožem rozdrtíme, maso nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli s česnekem a cukrem.

  • 3

    Když začne směs karamelizovat, přidáme maso a restujeme za častého míchání.

  • 4

    Poté přimícháme mouku, promícháme a zalijeme pivem. Přidáme koření a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 5

    Plátky bagety osmažíme z obou stran, potřeme hořčicí.

  • 6

    Bagetu položíme na hotový guláš hořčicí nahoru a prudce zapečeme v silně předehřáté troubě.

Komentáře k receptu