Jemné hovězí hamburgery
Suroviny
- 250 g Kečup
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 60 g Strouhanka
- 150 g Papriková pasta sladká
- 200 g Česnekové máslo
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 14 ks Žemle tuková
- 1.5 ks Salát ledový
- 1 ks Okurka salátová
- 3 ks Cibule červená
- 1 dl Olej olivový
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 3 polévková lžíce Omáčka k masu barbecue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 26 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 122.7 mg
- Vláknina 2757.4 mg
- Vitamín A 2757.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.
-
2
Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.
-
3
Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.
-
4
Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.