Vepřový guláš s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 120 g Slanina vepřová
  • 350 g Vepřová plec
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1256.5 mg
  • Vláknina 12632 mg
  • Vitamín A 12632 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu drobně nakrájíme, maso nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek propasírujeme.

  • 2

    V hlubokém rendlíku rozpustíme slaninu, na ní zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté osolíme, opepříme, přisypeme papriku, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přidáme brambory, majoránku, rajčatový protlak a dusíme, až jsou brambory měkké.

Komentáře k receptu