Pivní zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 150 g Klobása ostravská
  • 250 g Zelí kysané
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 89.5 mg
  • Vláknina 1911.8 mg
  • Vitamín A 1911.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na tenčí kolečka, zelí překrájíme.

  • 2

    V hrnci se silným dnem na oleji škvaříme slaninu, přidáme cibuli, necháme zpěnit, přidáme klobásu, zaprášíme moukou a orestujeme. Přisypeme papriku, sůl, pepř, zamícháme, přidáme zelí, vlijeme vývar s pivem a vaříme doměkka.

Komentáře k receptu