Pivní polévka se sýrem
Suroviny
- 300 g Pórek
- 300 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 800 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Mrkev kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 194 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 91.3 mg
- Vláknina 6368 mg
- Vitamín A 6368 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na másle osmažíme na nudličky nakrájené mrkve a pórek. Osolíme, opepříme, přidáme mouku a chvíli restujeme. Poté po částech zašleháme mléko s pivem a hořčici.
-
2
Polévku za občasného míchání vaříme zhruba čtvrt hodiny. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr a řádně promícháme, až se sýr rozpustí.