Pivní polévka se smetanou a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Rýže dušená
  • 35 g Cukr krupice
  • 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 38.5 mg
  • Vláknina 3255 mg
  • Vitamín A 3255 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme žloutky se smetanou. Rýži připravíme obvyklým způsobem.

  • 2

    V hrnci v pivu rozmícháme cukr, přidáme skořici a vaříme. Jakmile se pivo začne vařit, hrnec odstavíme a do piva zašleháme smetanu se žloutky. Poté vmícháme uvařenou rýži. Před podáváním vyjmeme skořici.

Komentáře k receptu