Pivní polévka s feferony
Suroviny
- 25 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Kedlubna
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 plátek Veka
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 78 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 334.9 mg
- Vláknina 5033.6 mg
- Vitamín A 5033.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feferonky a papriku zbavíme semen, spolu s očištěnou zeleninou nakrájíme na nudličky a smažíme na másle s olejem. Poté přimícháme mouku, orestujeme, zalijeme pivem s vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme. Hotovou polévku rozmixujeme. Podáváme s plátky chleba, které jsme osmažili na másle a posypali strouhaným sýrem.