Pivní polévka se smetanou
Suroviny
- 8 krajíc Chléb konzumní
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 600 ml Voda pitná
- 300 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 97.7 mg
- Vláknina 14 mg
- Vitamín A 14 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky chleba v hrnci přelijeme vodou a necháme nasáknout. Přistavíme na sporák, přilijeme pivo, přidáme kmín a sůl a vaříme. Když je polévka zahuštěná rozvařeným chlebem, zašleháme smetanu, přidáme cukr, ocet, máslo a necháme prohřát. Poté do polévky vmícháme rozšlehaná vejce, necháme přejít varem a polévku podáváme.