Vepřové v mrkvi
Suroviny
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 40 dkg Vepřová plec
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 294 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 95.7 mg
- Draslík 294.7 mg
- Vláknina 7014.8 mg
- Vitamín A 7014.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na kostičky maso, zprudka osmahneme na oleji, osolíme a dusíme doměkka. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a hřebíčky. Podlijeme a dusíme.
-
2
Uděláme jíšku, přidáme studené mléko, rozšleháme a nalijeme k masu. Dusíme, osolíme a opepříme, přidáme máslo a masox.