Zabijačkový guláš
Suroviny
- 250 g Vepřové srdce
- 250 g Vepřové ledvinky
- 250 g Játra vepřová
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřové maso tučné
- 2 hrnek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 66 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 365.5 mg
- Draslík 429 mg
- Vláknina 2739.9 mg
- Vitamín A 2739.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše osmahneme.
-
2
Až se vypaří voda, přidáme papriku a necháme zpěnit. Poté podlijeme teplým vývarem, osolíme, přidáme česnek, pepř, kmín a majoránku. Dusíme, dokud nezměkne maso.
-
3
Poté necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 15 min.