Zabijačkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Vepřové srdce
  • 250 g Vepřové ledvinky
  • 250 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso tučné
  • 2 hrnek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 365.5 mg
  • Draslík 429 mg
  • Vláknina 2739.9 mg
  • Vitamín A 2739.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, očištěnou, spařenou a nakrájenou ledvinku, pokrájená játra a srdce. Vše osmahneme.

  • 2

    Až se vypaří voda, přidáme papriku a necháme zpěnit. Poté podlijeme teplým vývarem, osolíme, přidáme česnek, pepř, kmín a majoránku. Dusíme, dokud nezměkne maso.

  • 3

    Poté necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme 15 min.

Komentáře k receptu