Kari bramboráky s pažitkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1156.2 mg
- Vláknina 14285 mg
- Vitamín A 14285 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Zbavíme přebytečné vody, přimícháme sůl, kari koření a sekanou pažitku.
-
2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého na pánvi s rozpáleným olejem vytvoříme placku, kterou necháme osmahnout z jedné strany, poté otočíme a v prostředku vytlačíme důlek. Smažíme další 3 minuty. Potom do důlku vyklepneme vejce a bramboráčky i s pánví přendáme do rozpálené trouby. Pečeme 5 minut při 200 °C, poté ihned servírujeme.