Kari bramboráky s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 10 g Kari koření
  • 10 g Pažitka
  • 3.33 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1156.2 mg
  • Vláknina 14285 mg
  • Vitamín A 14285 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Zbavíme přebytečné vody, přimícháme sůl, kari koření a sekanou pažitku.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého na pánvi s rozpáleným olejem vytvoříme placku, kterou necháme osmahnout z jedné strany, poté otočíme a v prostředku vytlačíme důlek. Smažíme další 3 minuty. Potom do důlku vyklepneme vejce a bramboráčky i s pánví přendáme do rozpálené trouby. Pečeme 5 minut při 200 °C, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu