Parmazánová omáčka se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 176.9 mg
  • Vláknina 2776.8 mg
  • Vitamín A 2776.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.

  • 2

    Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.

Komentáře k receptu