Parmazánová omáčka se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 176.9 mg
- Vláknina 2776.8 mg
- Vitamín A 2776.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalvějové lístky omyjeme, necháme okapat a nasekáme na nudličky. Podusíme je na rozehřátém másle.
-
2
Poté přidáme zakysanou smetanu a zeleninový vývar a povaříme do mírnéhou zhoustnutí. Přimícháme základní světlou omáčku a nastrouhaný parmazán a zvolna vaříme, dokud se sýr zcela neroztaví. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčka je vhodná k masu, zejména telecímu.