Pivní polévka s jablky
Suroviny
- 80 g Hrozinky
- 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 600 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Jablka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Skořice celá
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 3 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 245 mg
- Vláknina 8609.6 mg
- Vitamín A 8609.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený chleba rozvaříme ve vodě, umixujeme, přidáme hrozinky, skořici, sůl, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru a vaříme. Do polévky přidáme jablka, která jsme oloupali, vykrojili jádřince a jablka nakrájeli na tenké plátky. Na závěr vlijeme pivo a asi 1/4 hodiny povaříme. Poté polévku odstavíme, vmícháme žloutek a sněhové nočky, které vykrajujeme z tuhého sněhu, který jsme ušlehali z bílku a cukru. Polévku přiklopíme a nočky necháme dojít alespoň 5 minut. Už nevaříme.