Peprná meruňková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 15.9 mg
- Draslík 71.3 mg
- Vláknina 1642.8 mg
- Vitamín A 1642.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotované meruňky necháme okapat a asi 5min podusíme na rozehřátém másle.
-
2
Přidáme brandy, meruňkovou šťávu, celý růžový pepř, ochutíme solí a provaříme do mírného zhoustnutí.
-
3
Poté přimícháme světlou omáčku a smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.
-
4
Omáčka je vhodná k mořským plodům, zejména k obřím krevetám.