Kořeněné klobásy s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 300 g Vepřová krkovička
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 110.3 mg
  • Draslík 268.4 mg
  • Vláknina 2435 mg
  • Vitamín A 2435 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse přelijeme nakrájené rohlíky pivem, přidáme syrové maso, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Přisypeme sůl, koření, jemně rozdrcený česnek a pečlivě promícháme. Směs pod fólií necháme v chladničce odležet do druhého dne.

  • 2

    Asi 2 metry střívka namočíme, poté propláchneme vodou, obrátíme je a směsí plníme na délku zhruba 12 cm.

Komentáře k receptu