Plněné hřebenatky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 624 mg
- Vláknina 4089.5 mg
- Vitamín A 4089.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu.
-
2
Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem.
-
3
Zapékáme při 200 °C 20 minut.