Paštika z králíka
Suroviny
- 500 g Králičí maso
- 12 g Mléko odtučněné sušené
- 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Ořechy lískové
- 300 g Slanina vepřová
- 500 g Vepřová krkovička
- 24 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 6 g Petržel - nať
- 300 g Vepřová plec
- 50 g Játra králičí
- 4 g Tymián čerstvý
- 50 g Ledvinky jehněčí
- 500 g Králík hřbet
- 100 g Vepřový lalok
- 120 ml Víno bílé
- 20 ml Koňak Armaňak
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1249 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 191.3 mg
- Draslík 485.2 mg
- Vláknina 3323 mg
- Vitamín A 3323 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso, játra, ledvinky pokrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, tymián, víno, utřený česnek a papriku.
-
2
Dobře promícháme a necháme odležet přes noc.
-
3
Králičí maso umeleme najemno, hřbet necháme vcelku.
-
4
Smícháme s marinovanou směsí, přidáme sušené mléko, mouku, vejce, nasekanou petrželku, koňak a oříšky.
-
5
Směs dobře promícháme.
-
6
Zapékací pekáček vyložíme na dně a bocích slaninou, naplníme polovinou směsi, navrch dáme maso z králičího hřbetu a překryjeme zbytkem směsi.
-
7
Vršek překryjeme slaninou, navrch poklademe tymiánem.
-
8
Paštiku pečeme v troubě při 180°C 90 minut.