Pečené hřebenatky s wontonovými plackami
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Thajská směs
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Pórek
- 2 ks Šalotka
- 16 ks Hřebenatka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 8 plátek Těsto Wonton
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 8 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 1102.9 mg
- Vláknina 10471.8 mg
- Vitamín A 10471.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.
-
2
Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.