Pečené hřebenatky s wontonovými plackami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Thajská směs
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Šalotka
  • 16 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Těsto Wonton
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 53 mg
  • Draslík 1102.9 mg
  • Vláknina 10471.8 mg
  • Vitamín A 10471.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Zázvor nastrouháme, česnek nakrájíme nadrobno a všechny uvedené přísady nasypeme do mísy a promícháme. Přidáme hřebenatky rozkrojené napůl, protřepeme a necháme cca 30min marinovat.

  • 2

    Wontonové placky osmažíme postupně v rozpáleném oleji dokřupava. Necháme osušit na papírové utěrce a uchováme teplé.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje. Přidáme hřebenatky i s marinádou a při vysoké teplotě vaříme 1min, dokud nezezlátnou. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do pánve přilijeme zbytek oleje, rozpálíme a za stálého míchání v něm povaříme doměkka na tenké plátky nakrájenou mrkev a pórek. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme šťávu z jednoho citronu a půlky pomeranče. Do pánve vrátíme hřebenatky, promícháme se zeleninou a prohřejeme. Poté vše přemístíme do mísy, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a koriandr. Směs rozdělíme na 4 části, každou vložíme mezi dvě wontonové placky a podáváme.

Komentáře k receptu