Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou
Suroviny
- 170 g Mořský ďas
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Lilek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 8 ks Krevety tygří - loupané
- 6 ks Houby čerstvé
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Řasa Nori
- 1 špetka Sůl
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.25 hrnek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1778 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1684 mg
- Bílkoviny 479 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 2295.7 mg
- Draslík 520.3 mg
- Vláknina 11274 mg
- Vitamín A 11274 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.
-
2
Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.
-
3
Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.
-
4
V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.