Jehněčí maso s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 240 g Mrkev kořen
  • 8 g Bobkový list
  • 1000 g Jehněčí plec
  • 4 g Bazalka
  • 1 g Hřebíček
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 500 g Fazole bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 523.3 mg
  • Vláknina 4574.3 mg
  • Vitamín A 4574.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 1 pokrájenou cibuli, mrkev, hřebíček, česnek, sůl a pepř. Přiklopené vaříme 35 minut.

  • 2

    Maso osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme zbytek pokrájené mrkve, cibule a bylinky. Osolíme, opepříme a přilijeme naběračku vody z fazolí. Přiklopené dusíme 30 minut.

  • 3

    Poté maso nakrájíme na kostky, přidáme fazole, zeleninu a vaříme přiklopené dalších 45 minut.

Komentáře k receptu