Ovarová polévka s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 186.7 mg
- Vláknina 622.7 mg
- Vitamín A 622.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K této polévce užijeme vývar z ovaru, který se tradičně vaří na novoroční půlnoc.
-
2
Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Petrželovou nať drobně posekáme.
-
3
Ovarový vývar necháme vychladnout a sebereme přebytečný tuk. Poté do polévky vmícháme krupky a vaříme, dokud nezměknou. Přimícháme osmaženou cibuli, sůl a zbylé maso z ovaru, drobně je pokrájíme a vložíme do polévky prohřát.
-
4
Před podáváním vsypeme petrželovou nať.