Maďarská zelná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Klobása Dunajská
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 574 mg
  • Vláknina 8057.9 mg
  • Vitamín A 8057.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.

  • 2

    Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.

  • 3

    Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.

  • 4

    V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.

Komentáře k receptu