Maďarská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 574 mg
- Vláknina 8057.9 mg
- Vitamín A 8057.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.
-
2
Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.
-
3
Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.
-
4
V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.