Těstoviny s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 200 g Šunka krůtí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 5.9 mg
  • Draslík 267.3 mg
  • Vláknina 2362 mg
  • Vitamín A 2362 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě.

  • 2

    Oloupeme cibuli, nakrájíme a osmahneme na oleji. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vývarem a mlékem.

  • 3

    Směs vaříme za občasného míchání, vznikne hustší omáčka, kterou dochutíme solí a bylinkami.

  • 4

    Krůtí šunku nakrájíme na proužky, kterými zdobíme těstoviny s omáčkou.

Komentáře k receptu