Rýžový salát s fazolkami
Suroviny
- 170 g Fazolky mražené
- 225 g Rýže neloupaná (Natural)
- 400 g Fazole černé
- 225 g Fazole červené sterilované
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Hořčice dijonská
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Rajčatová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 4 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2130 mg
- Vláknina 48107.8 mg
- Vitamín A 48107.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu uvaříme rýži doměkka.
-
2
Fazolky uvaříme ve vroucí vodě 4 - 5 minut. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a můžeme i vyloupat z lusků.
-
3
Rýži propláchnutou studenou vodou vsypeme do mísy.
-
4
Prošleháním rajčatové šťávy, olivového oleje, octa, hořčice, rozetřeného česneku, nasekaného koriandru a pepře připravíme dresing, kterým přelijeme rýži a dobře promícháme.
-
5
Přidáme všechny propláchnuté fazole, jarní cibulku nakrájenou na kolečka a papriku na kousky. Vše dobře promísíme.
-
6
Vychlazený salát ozdobíme snítkou čerstvého koriandru.