Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 50 g Citronová tráva
  • 50 g Kurkuma
  • 50 g Oříšky makadamové
  • 200 g Šalotka
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Galgan
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Kafirové listy
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 132.3 mg
  • Draslík 1508.5 mg
  • Vláknina 9976.5 mg
  • Vitamín A 9976.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran i zevnitř potřeme solí smíchanou s pepřem. Necháme cca 15 min odstát.

  • 2

    Česnek oloupeme a rozmačkáme. Z voňatky odřízneme spodní bílou část a pokrájíme ji na tenké plátky. Laos, zázvor i kurkumu oloupeme a rozkrájíme. Vše vložíme do mixéru nebo hmoždíře, přidáme makadamové oříšky, rozdrtíme. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme hnědý cukr, jablečný ocet a přilijeme vodu. Nakonec vmícháme nasekané limetkové listy.

  • 3

    Maso zaprášíme kukuřičným škrobem a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách cca 8 - 9 min. Necháme okapat na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.

  • 4

    Většinu oleje slijeme, zbytek smícháme s připravenou omáčkou a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, povaříme 3 - 4 min. Přidáme na dílky nakrájená oloupaná rajčata, nadrobno rozsekanou šalotku, po minutě ještě nakrájenou jarní cibulku a poekanou chilli papričku bez semínek.

  • 5

    Rybu přelijeme omáčkou, ihned podáváme.

Komentáře k receptu