Filé z tresky zapečené s brokolicí
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 800 g Treska aljašská
- 80 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Koření na ryby
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 163.5 mg
- Draslík 1011.7 mg
- Vláknina 3210 mg
- Vitamín A 3210 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu necháme mírně rozmrazit, rozdělíme na porce, osolíme, zaprášíme kořením na ryby a na lžíci oleje a másla na pánvi po obou stranách osmažíme.
-
2
V mezičase ve vroucí vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Poté ji přecedíme, necháme okapat a rozebereme na růžičky.
-
3
Poté porce vložíme do pekáče vymazaného lžící oleje, pokryjeme plátky cibule, rozdrceným česnekem a růžičkami brokolice. Porce zalijeme rozšlehaným vejcem s vínem, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme, až sýr zezlátne.