Filé z tresky zapečené s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Treska aljašská
  • 80 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Koření na ryby
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 163.5 mg
  • Draslík 1011.7 mg
  • Vláknina 3210 mg
  • Vitamín A 3210 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu necháme mírně rozmrazit, rozdělíme na porce, osolíme, zaprášíme kořením na ryby a na lžíci oleje a másla na pánvi po obou stranách osmažíme.

  • 2

    V mezičase ve vroucí vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Poté ji přecedíme, necháme okapat a rozebereme na růžičky.

  • 3

    Poté porce vložíme do pekáče vymazaného lžící oleje, pokryjeme plátky cibule, rozdrceným česnekem a růžičkami brokolice. Porce zalijeme rozšlehaným vejcem s vínem, zasypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu