Hrachovka
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 500 g Hrách vařený
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Slanina vepřová
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 325.4 mg
- Vláknina 14344.2 mg
- Vitamín A 14344.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předvařený hrách uvaříme. Nasucho upražíme uzenou slaninu, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme, až se jíška zapraží.
-
2
Horkou, řídkou jíšku nalijeme do uvařeného hrachu, přidáme kostku bujónu, špetku papriky, sůl, pepř, majoránku a vaříme asi 20 minut, nakonec vmícháme prolisovaný česnek.
-
3