Marinované jehněčí kotlety s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 508 mg
- Vláknina 321.8 mg
- Vitamín A 321.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí kotlety osušíme, na okrajích nařízneme.
-
2
V misce rozmícháme balsamico s červeným vínem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem. Nakonec zašleháme olivový olej. Kotlety naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.
-
3
Maso vyjmeme z marinády, otřeme papírovou utěrkou a opékáme na rozpáleném grilu 5-7 minut po každé straně.