Polévka želví, nepravá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Lanýž
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 15 dl Hovězí vývar základní
  • 75 dkg Telecí hlava
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 333.1 mg
  • Draslík 1002.2 mg
  • Vláknina 6019.7 mg
  • Vitamín A 6019.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    0čištěnou a rozsekanou telecí hlavu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme majoránku, tymián, bazalku, bobkový list, pepř, zelenou petržel, cibuli a sůl a vaříme doměkka.

  • 2

    Po uvaření hlavu obereme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Lanýž nakrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    Připravíme si nepravá želví vejce. Vařené žloutky prolisujeme na prkénko, přidáme syrový žloutek, mouku a sůl a zpracujeme těstíčko, ze kterého utvoříme malá vejce o průměru asi šest mm a vaříme je ve slané vodě asi tři minuty. Pak vše dáme do hovězího vývaru, okořeníme cayenským pepřem nebo vorčesterskou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu