Conchiglie s plody moře
Suroviny
- 60 g Cibule
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Kopr čerstvý
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 650 g Mořské plody mix
- 150 g Mušle slávky
- 350 g Těstoviny Conchiglie
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 2 ks Chilli paprička
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 666 mg
- Vláknina 10242.5 mg
- Vitamín A 10242.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme cibuli, česnek a nasekáme chilli papričky, smažíme
-
2
1-2 minuty na oleji. Vmícháme rajčata, protlak, pepř a vývar. Přivedeme k varu a omáčku zvolna vaříme 8-10 minut. Odstavíme ji, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.
-
3
Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme do ní směs plodů moře a asi 4 minuty vaříme. Potom vložíme očištěné slávky a bylinky a zvolna vaříme 1-2 minuty, až se slávky otevřou. Ty, které se neotevřely, nepoužijeme.
-
4
Uvaříme ve slané vodě těstoviny "al dente", scedíme je a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.