Conchiglie s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 650 g Mořské plody mix
  • 150 g Mušle slávky
  • 350 g Těstoviny Conchiglie
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 11.1 mg
  • Draslík 666 mg
  • Vláknina 10242.5 mg
  • Vitamín A 10242.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli, česnek a nasekáme chilli papričky, smažíme

  • 2

    1-2 minuty na oleji. Vmícháme rajčata, protlak, pepř a vývar. Přivedeme k varu a omáčku zvolna vaříme 8-10 minut. Odstavíme ji, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme.

  • 3

    Omáčku přelijeme do hrnce, přidáme do ní směs plodů moře a asi 4 minuty vaříme. Potom vložíme očištěné slávky a bylinky a zvolna vaříme 1-2 minuty, až se slávky otevřou. Ty, které se neotevřely, nepoužijeme.

  • 4

    Uvaříme ve slané vodě těstoviny "al dente", scedíme je a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu